Onze mensen

De geschiedenis van HGS

Sinds 1963 is het Administratiekantoor gevestigd te Elspeet. Grondlegger is de heer B. van het Goor, die toen het gelijknamige Administratie- en Assurantiekantoor B. van het Goor startte. De start vond plaats in een woonkamer aan de Staverdenseweg 14 te Elspeet, waar thans een Chinees-Indisch restaurant is gevestigd. Na enkele jaren verhuisde de heer van het Goor met zijn medewerker G. Hazeleger naar de Haarweg 7, waar het kantoor gevestigd bleef tot 1980.

Het was tegen het eind van die periode dat de huidige eigenaren H. van het Goor en G. Schouten in dienst traden. In 1980 verhuisde men naar een nieuwe vestiging aan de Bosrand 37 te Elspeet.

In 1996 vond de laatste verhuizing plaats naar de Apeldoornseweg 30: een uitstekende locatie in de kern van het dorp, goed bereikbaar met voldoende groeimogelijkheden. In 1988 namen de medewerkers Hazeleger, van het Goor en Schouten het bedrijf over van hun werkgever, en zetten deze voort onder de huidige naam: HGS. Inmiddels is het kantoor gegroeid tot 9 vaste medewerkers. Na zijn uittreden (2006) is de heer Hazeleger nog vele jaren actief geweest. Na een ernstige ziekte is hij begin 2014 overleden.
Eerder besloten de overige vennoten al de onderneming voort te zetten onder dezelfde vertrouwde naam HGS.