In RegioBank

De rente op spaarrekeningen wordt de laatste jaren steeds lager en gaat inmiddels richting 0%. In sommige Europese landen is de rente zelfs al negatief. Dat betekent dat u geen rente krijgt over uw spaargeld, maar juist moet betalen. Ook in Nederland beginnen banken inmiddels met het invoeren van negatieve rente. Hoe zit dat bij RegioBank?

RegioBank blijft sparen voorlopig belonen

De Volksbank, waar RegioBank onder valt, houdt de spaarrente zo lang mogelijk positief. Bij RegioBank krijgen particuliere spaarders komend jaar – en het liefst nog langer –  minstens 0,01% rente over spaargeld tot € 25.000. Ook voor particuliere klanten met een spaarsaldo tot € 100.000 wordt de rente komend jaar niet negatief.

Waarom doet RegioBank dit?

€ 25.000 aan spaargeld is een goed bufferbedrag. Zo’n financiële buffer is heel belangrijk en RegioBank moedigt klanten altijd aan om dit op te bouwen. Dat zorgt voor veiligheid, controle en zekerheid. Een negatieve spaarrente kan sparen juist minder aantrekkelijk maken of mensen gaan op zoek naar een andere, minder veilige manier om hun geld te bewaren, bijvoorbeeld in huis. Dat wil RegioBank voorkomen.

‘Sparen moet lonen’

Tegelijkertijd luistert RegioBank zo goed mogelijk naar haar klanten. RegioBank vroeg daarom aan meer dan 3.000 bankklanten van RegioBank en andere banken wat zij van een negatieve spaarrente vinden. De uitkomst was duidelijk: een negatieve spaarrente is onaanvaardbaar. “Het is ons met de paplepel ingegoten dat sparen loont en een negatieve rente druist hier volledig tegenin” aldus RegioBank. Geen negatieve rente houdt RegioBank het liefst zo lang mogelijk vol, al is de toekomst moeilijk te voorspellen. Volgend jaar beoordelen ze de situatie opnieuw en dan houden ze weer zo goed mogelijk rekening met hun spaarders.

Recente berichten

Laat een reactie achter