In RegioBank

Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit
Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkomt u online fraude of diefstal van uw financiële gegevens?

Op de hieronder genoemde data leert u van ons hoe u internetcriminelen te slim af bent tijdens de gratis workshop Veilig online bankieren:

Dinsdag 20 september 2022 in Het Blanke Schot, Garderenseweg 33, Uddel
Dinsdag 27 september 2022 in Het Dorpshuis, Nachtegaalweg 2, Elspeet
Donderdag 29 september 2022 in Het Blanke Schot, Garderenseweg 33, Uddel

Volgens cijfers van het CBS waren in 2019 met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen bijvoorbeeld geregeld voor in Nederland. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren.

Wat leert u tijdens de workshop Veilig online bankieren?

Het is niet altijd duidelijk of u te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kunt u wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet u een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Tijdens de interactieve workshop leert u hoe u internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt u onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen uw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen.

De lokale politie is ook aanwezig tijdens de workshop en geeft informatie en tips.

Harry van het Goor van HGS RegioBank Elspeet/Uddel: “Online betalen en financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer u risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we u beter “cyberweerbaar” te worden.”

De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld u dus tijdig aan via rbelspeet@hgselspeet.nl of rbuddel@hgselspeet.nl of loop binnen bij ons kantoor op de Apeldoornseweg 30 te Elspeet of de Garderenseweg 16 te Uddel.

Meer informatie over veilig bankieren? Kijk op: www.regiobank.nl/veiligbankieren

Over RegioBank

RegioBank is al ruim 100 jaar actief in de buurt. In dorpen en kleine steden zijn de Zelfstandig Adviseurs van RegioBank een vertrouwd gezicht. Zij kennen hun klanten en weten hoe belangrijk een leefbare buurt is waar iedereen zich thuis voelt: bewoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Om het buurtgevoel te vergroten steunt RegioBank samen met het Oranje Fonds lokale projecten. En regelt de klant zijn bankzaken gewoon in de buurt. Dat is RegioBank, de buurtzame bank. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen. Voor meer informatie: www.regiobank.nl.

Recente berichten