HGS-Hypotheken-Verhogen_1720x635

Ik wil verhogen

Hypotheek verhogen voor verbouwing?

Wilt u uw huis verbouwen of verduurzamen? Of wellicht een tweede woning kopen? Mogelijk kunnen we uw hypotheek onderhands verhogen of een tweede hypotheek afsluiten. We denken graag met u mee en kijken welke mogelijkheden er voor u zijn. Uiteraard speelt uw huidige hypotheek hierbij een grote rol, zo ook uw inkomen en welke maandlasten u kunt en wilt besteden. Daarnaast kijken we naar de huidige marktwaarde van uw huis en de waarde na de verbouwing. 

 

HGS-Hypotheken-Verhogen_665x333

Hypotheek verhogen: welke kosten komen daarbij kijken?

 

  • Taxatie

Voor een verbouwing kunt u tot maximaal 100% van de marktwaarde na de verbouwing lenen. Bij verduurzaming tot 106%. Een goede taxatie is dus van belang. Bekeken wordt of de woning overwaarde heeft of krijgt na verbouwing of verduurzaming. 

 

  • Notaris

Mogelijk heeft u bij het afsluiten van uw hypotheek uw huis al hoger in laten schrijven bij de notaris of heeft u al veel afgelost. Blijft u onder het bedrag waarvoor u de hypotheek heeft laten inschrijven? Dan hoeft u niet opnieuw naar de notaris. Dat scheelt u kosten. Komt het hypotheekbedrag hoger uit dan de notaris destijds heeft ingeschreven, zult u toch een afspraak moeten maken met de notaris om alle juridische zaken te regelen. 

 

  • Advies- en afsluitkosten

Als hypotheekadviseur rekenen wij ook advies- en afsluitkosten.

HGS-Hypotheken-Verhogen_400x400

 

In de meeste gevallen zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar als u kunt aantonen dat het geld wordt gebruikt om de woning te verbeteren. Er zijn dus wel voorwaarden aan verbonden. Ook moet de woning bijvoorbeeld uw hoofdverblijf zijn. Bij een tweede woning zijn er geen kosten fiscaal afgetrokken kunnen worden. Wij vertellen u graag meer over deze voorwaarden.

Weten wat wij voor u kunnen doen? Weten wat wij voor u kunnen doen?

Onze geldverstrekkers

‘Perfect geholpen bij onze nieuwe hypotheek!! Top geregeld.’