HGS-Hypotheken-Voortijdig-verlengen_1720x635

Voortijdige verlenging hypotheek

Rentevaste periode openbreken?

Staat uw hypotheekrente vast? En is die rente hoger dan het huidige rentepercentage? Dan kan het interessant zijn om de rentevaste periode open te breken en de rente voor het einde van de rentevaste periode aan te passen. Er zijn een aantal voorwaarden. Zo moet u bijvoorbeeld bij dezelfde geldverstrekker blijven en mag u geen betalingsachterstand hebben. 

Wilt u recht op volledige hypotheekrenteaftrek houden, dan mag de lening niet hoger worden. Wilt u uw hypotheek wel verhogen en de kosten en de boete meefinancieren? Dat kan, dan komt er een extra leningdeel waarover de rente niet aftrekbaar is.

HGS-Hypotheken-Voortijdig-verlengen_665x333


Gunstig of niet?

In sommige gevallen is het ongunstig om voortijdig te verlengen. Bijvoorbeeld als u tussentijds wilt aflossen, als het einde van de rentevaste periode al nadert of als u verwacht binnenkort te verhuizen. 

Of het gunstig voor u uitpakt, hangt ook af van de hypotheekvorm die u heeft. Wanneer u een (bank)spaarhypotheek heeft, kan een lagere rente nadelige gevolgen hebben voor uw gespaarde kapitaal. De rente die u op uw gespaarde kapitaal ontvangt, daalt dan ook. Met als gevolg dat u mogelijk juist meer moet betalen om toch het beoogde eindresultaat te behalen. 
Het kan echter ook een maandlastenverlichting opleveren waardoor er een verhoging van hypotheek mogelijk is voor bijvoorbeeld een verbouwing.

HGS-Hypotheken-Voortijdig-verlengen_400x400

 

U zult sowieso een boeterente moeten betalen, uw geldverstrekker zou namelijk anders de afgesproken rente mislopen. Ook vraagt de geldverstrekker een bijdrage in de kosten voor de aanpassing en ook wij brengen eenmalig kosten in rekening om dit voor u in gang te zetten. Klik hier voor de actuele tarieven. Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar, onze afdeling Administratie vertelt u hier graag meer over.

We bekijken graag samen of voortijdige verlenging gunstig voor u is, hoe hoog de renteboete ongeveer zal zijn en welke gevolgen dit heeft voor uw maandlasten. Kortom: of u deze aanpassing terugverdient tijdens de rentevaste periode. 

Is voortijdig verlengen gunstig voor u? Is voortijdig verlengen gunstig voor u?

Onze geldverstrekkers

‘Goed geholpen, heel attent. Goede controle op de stukken. Scherp op het proces.’