HGS-Hypotheken-Rentemiddeling_1720x635

Rentemiddeling

Hoe werkt rentemiddeling?

Is het einde van uw rentevaste periode nog niet direct in zicht? En is de actuele rente fors lager dan het percentage dat u met uw geldverstrekker overeen bent gekomen? Mogelijk is rentemiddeling dan interessant voor u. Uw maandlasten worden verlaagd en u hoeft in dit geval geen boeterente te betalen. 

 

Geen boeterente?

Nee, niet direct. Indirect betaalt u wel een compensatie voor de rente die de geldverstrekker niet meer van u ontvangt. Bij rentemiddeling betaalt u namelijk het gemiddelde rentepercentage van de rente die u al betaalde én de actuele lagere rente. U gaat dan dus wel meer rente betalen dan de actuele lage rente, zo wordt de boeterente als het ware verspreid over de nieuwe rentevaste periode. U hoeft dus niet ineens een groot boetebedrag te betalen, terwijl uw maandlasten wel lager zijn. 

HGS-Hypotheken-Rentemiddeling_665x333

 

Overige kosten

De geldverstrekker brengt eenmalig administratiekosten in rekening en wij berekenen advieskosten wanneer wij rentemiddeling voor u regelen. Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Klik hier voor de actuele tarieven.

HGS-Hypotheken-Rentemiddeling_400x400

 

Verstandig of toch niet?

Rentemiddeling is eenmaal mogelijk tijdens een rentevaste periode en alleen bij uw eigen geldverstrekker. Niet elke geldverstrekker biedt overigens rentemiddeling aan. We kijken graag samen met u wat in uw geval mogelijk en verstandig is. In de meeste gevallen is het namelijk uiteindelijk voordeliger om niet te middelen en te kiezen voor de actuele rente en de boeterente voor lief te nemen (indien mogelijk). We leggen u dit graag aan de hand van een rekenvoorbeeld uit. We kijken hierbij ook naar de hypotheekvorm die u heeft en of deze vorm geschikt is om te middelen. 

Weten wat in uw geval verstandig is? Weten wat in uw geval verstandig is?

Onze geldverstrekkers

‘Denkt mee, geeft passend advies, reageert snel en communiceert prettig.’