HGS-Hypotheken-Explain-Maatwerk_1720x635

Explain – Maatwerk

Elke hypotheek is maatwerk

Iedereen heeft zijn eigen dromen, wensen, plannen én financiële situatie. Wat is mogelijk voor u? Daar is niet direct een pasklaar antwoord op te geven, dat is afhankelijk van een aantal factoren. Geldverstrekkers hebben zo hun regels en kunnen bepaalde verplichtingen opleggen. Logisch, het gaat immers vaak om grote bedragen. 

 

Gedragscode Hypothecaire Financieringen

Het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) heeft samen met de Nederlandse Vereniging van Banken de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) opgesteld. Om te kunnen bepalen hoeveel iemand op een verantwoorde manier kan lenen, wordt gekeken naar deze gedragscode en de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet (TRHK). Als uw aanvraag binnen de normen valt, is er sprake van ‘comply’, dat ‘voldoen aan’ betekent. 

HGS-Hypotheken-Explain-Maatwerk_665x333

 

Wat is een explain?

Er zijn echter situaties die om een andere aanpak vragen. Bijvoorbeeld als u niet lijkt te kunnen lenen wat u nodig heeft, terwijl de verwachte maandlasten wel binnen uw financiële ruimte vallen. In zulke gevallen kan het mogelijk zijn om af te wijken van de hypotheeknormen door middel van een ‘explain’. Het woord zegt het al, er moet dan goed uitgelegd en onderbouwd worden waarom een hogere hypotheek verantwoord is.

HGS-Hypotheken-Explain-Maatwerk_400x400

 

Een explain is maatwerk

Niet elke geldverstrekker werkt met ‘explains’ en er zijn geen standaard criteria. Mogelijk worden er aanvullende voorwaarden gesteld en zijn er extra kosten aan verbonden. Het gaat dus echt om maatwerk. Wij werken met verschillende geldverstrekkers waardoor wij u dit maatwerk kunnen leveren. We zijn u graag van dienst.

Weten wat uw mogelijkheden zijn? Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Onze geldverstrekkers

‘Er is goed geluisterd naar onze wensen. Daar is een prima hypotheek uit gekomen, geheel naar onze wens.’