HGS-Hypotheken-Starterslening_1720x635

Starterslening

Starterslening, ook in uw gemeente?

Voor veel jongeren is het tegenwoordig helaas vrijwel onmogelijk om een starterswoning te vinden die nog enigszins betaalbaar is. Misschien kan de gemeente waarin u woont hierbij helpen. Een heel aantal gemeenten bieden hun inwoners een Starterslening. Dit is een extra lening naast uw hypotheek, waarmee u meer kunt lenen voor een koopwoning. In de eerste drie jaar hoeft u hiervoor geen rente of aflossing te betalen.

 

Voorwaarden Starterslening

Uiteraard zijn er voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een Starterslening. Allereerst is het goed om te controleren of uw gemeente Startersleningen aanbiedt, want niet iedere gemeente doet dat. Gemeenten kunnen zelf hun voorwaarden en het maximaal te lenen bedrag bepalen, denk aan een bedrag tussen de € 20.000 en de € 35.000. Het is dus van belang dat u zich goed laat informeren. Zo kunnen er eisen gesteld worden aan het type woning en de koopprijs. In sommige gemeenten moet u bijvoorbeeld minimaal een jaar ingeschreven staan in de basisregistratie personen en speelt de leeftijd van de koper mee. Meer hierover kunt u lezen op de website van SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland.

HGS-Hypotheken-Starterslening_665x333

De Starterslening is alleen mogelijk in combinatie met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

 

De Starterslening bestaat uit twee delen:

  • De daadwerkelijke Starterslening: dit deel lost u annuïtair af. De looptijd is 30 jaar en er zijn twee rentevaste periodes van 15 jaar.
  • De Combinatielening: de schuld van dit deel loopt op zolang de maandlasten voor beide delen niet betaald (kunnen) worden. Uit dit deel worden de aflossingen op de Starterslening voor de eerste drie jaar betaald. De rente voor de eerste drie jaar wordt betaald door de gemeente of de instantie waar u de starterslening aangevraagd hebt.
HGS-Hypotheken-Starterslening_400x400

 

Na drie jaar gaat u rente en aflossing betalen. Is dat (nog) niet mogelijk, dan kunt u een hertoets aanvragen en wordt er bekeken wat wel mogelijk is. 

U kunt tijdens de gehele looptijd aflossen zonder extra kosten. Aan het einde van de looptijd moet het gehele bedrag van de lening terugbetaald zijn of worden.

Meer weten over de Starterslening? Meer weten over de Starterslening?

Onze geldverstrekkers

‘Fijne gesprekken gehad en behulpzaam. Wordt meegedacht en ontzorgd. Gewoon precies zoals we het graag willen.’