HGS-Hypotheken-Stappenplan_1720x635

Stappenplan

Onze werkwijze

Een hypotheek afsluiten is niet iets wat u elke dag doet. Er komt veel bij kijken, vooral als u dit voor de eerste keer doet. Maar ook als u al een hypotheek heeft, komen er veel vragen op u af. Als Erkend Hypotheek Adviseur met vestigingen in Elspeet en Uddel zijn wij u graag van dienst. Wij geven u advies en begeleiden het hele traject, vanaf de eerste vraag tot aan het passeren bij de notaris. Heeft u daarna nog vragen? Dan kunt u natuurlijk nog steeds bij ons terecht.

 

 

HGS-Hypotheken-Erkend-financieel-adviseur_665x333

 

We vertellen graag welk stappenplan we volgen bij het afsluiten van uw hypotheek:

 

  • Kennismaking en kosteloos adviesgesprek

Allereerst maken we een afspraak om kennis met elkaar te maken. Het is belangrijk dat u weet aan wie u uw financiële vragen voorlegt en dat u er vertrouwen in heeft dat wij hier zorgvuldig en vertrouwelijk mee omgaan.

In het gesprek komen diverse zaken aan de orde. Heeft u bijvoorbeeld al concrete plannen en weet u al hoeveel hypotheek u nodig heeft? Of wilt u eerst weten hoeveel u ongeveer kunt lenen? Iedere situatie is uniek, daarom is er altijd ruimte voor uw eigen wensen en vragen. Wij bieden maatwerk.

Om u een goed advies te kunnen geven, hebben wij ook een aantal vragen aan u. Zo willen we graag meer weten over uw inkomen en uw financiële verplichtingen. Welk bedrag kunt en wilt u 
maandelijks ongeveer besteden aan woonlasten? Heeft u spaargeld dat u in wilt brengen? Of krijgt u wellicht hulp van uw ouders bij de koop van uw woning? Op basis hiervan gaan wij kijken welke hypotheekvorm bij u past en wat de mogelijkheden zijn. Mogelijkheden waarbij u én fijn kunt wonen in uw nieuwe huis én u voldoende overhoudt voor uw dagelijkse levensonderhoud.

Aan dit eerste gesprek zijn geen kosten verbonden. Gaan wij met elkaar in zee, dan rekenen wij advies- en afsluitkosten. Dit zullen wij altijd van tevoren met u bespreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

  • Aanvraag rentevoorstel

Als we uw situatie helemaal in kaart gebracht hebben en weten wat uw wensen zijn, kijken wij welke geldverstrekker bij u past. We letten hierbij op de voorwaarden en uiteraard op het rentepercentage dat deze geldverstrekker biedt. Wij vragen een rentevoorstel voor u aan en sturen u vervolgens een renteaanbod. Hierin kunt u alles lezen over het bedrag dat u maximaal kunt lenen, de rente en de rentevaste periode. U kunt zelf kiezen hoe lang u de rente vast wilt zetten. Het kan interessant zijn om de hypotheek in delen op te splitsen en een deel voor kortere tijd vast te zetten en een deel langer. Wat wijs is, is afhankelijk van uw situatie en uiteraard de hoogte van de rente. We adviseren u graag en lichten de offerte graag toe.

 

  • Verzamelen van (ondertekende) documenten

Wanneer wij u een offerte sturen, vermelden wij daarbij ook altijd welke stukken nodig zijn om alles af te kunnen handelen als de offerte uiteindelijk akkoord is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kopie van uw identiteitsbewijs, een recente salarisstrook en werkgeversverklaring, een bewijs van eigen middelen en de herkomst daarvan, een getekende koopovereenkomst van het huis, een taxatierapport en dergelijke. 

Bent u zzp’er? Dan ontvangen we ook graag uw jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. Is dat niet mogelijk omdat uw onderneming nog niet zo lang bestaat? Neem dan contact met ons op. We kijken graag samen naar uw mogelijkheden, want die zijn er vaak al na één jaar. Dit kan met en zonder Nationale Hypotheek Garantie en in veel gevallen kan uw inkomen uit uw vorige dienstverband meegerekend worden. We vertellen u graag meer.

Ook horen wij graag welke notaris u in de arm neemt. 

HGS-Hypotheken-Stappenplan_400x400

 

Natuurlijk helpen we u bij het verzamelen van deze documenten en zorgen we ervoor dat u niets over het hoofd ziet. Daarnaast leveren we alle stukken op tijd aan bij de geldverstrekker, zodat alles zo soepel mogelijk door kan lopen. 

 

  • Definitieve offerte doornemen

We zijn nu al heel ver in het traject. Samen nemen we de definitieve offerte door. Zijn er nog vragen, dan beantwoorden we die. Is alles naar wens? Dan kunt u de offerte ondertekenen.

 

  • Opsturen informatie naar uw notaris

Nu alles akkoord is, kunt u de laatste stap zetten: naar de notaris. De notaris stelt twee akten op: de akte van levering waarmee u daadwerkelijk eigenaar van de woning wordt en de hypotheekakte waarin alle afspraken met de geldverstrekker omschreven zijn. 

Wij wensen u veel woonplezier!

 

Op deze manier hebben wij al veel klanten uit de omgeving Elspeet, Uddel, Garderen, Speuld, Hulshorst, Vierhouten, Nunspeet, Doornspijk en ’t Harde kunnen helpen aan een hypotheek. Hoe kunnen wij u helpen om uw woonwensen te verwezenlijken? 

Klik hier! Klik hier!

Onze geldverstrekkers

‘Waar anderen stopten, ging Bertus door en kwam met de oplossing voor het vraagstuk van mijn hypotheek.’