HGS-Administratie-Ondernemer-Bedrijfsovername-1720x635

Bedrijfsovername

Bedrijf kopen

De redenen om een bedrijf over te nemen, kunnen heel divers zijn. Mogelijk wilt u door een bedrijfsovername groei realiseren of wilt u uw werkgebied vergroten. Een spannende stap waar veel bij komt kijken. Passen de culturen bij elkaar, vullen de bedrijven elkaar goed aan? Hoe groot kan en mag het bedrijf zijn en worden? Veel zaken om goed over na te denken. 

Wanneer u een bedrijf overneemt, profiteert u in ieder geval van het feit dat u niet alles vanaf het begin hoeft op te bouwen. Mogelijk kunt u personeel en een klantenbestand overnemen. Ook kunt u door een gedegen onderzoek goed inschatten welke resultaten u kunt verwachten. Een externe adviseur is hierbij eigenlijk onmisbaar.
 

HGS-Administratie-Ondernemer-Bedrijfsovername-665x333

Advies en begeleiding bij bedrijfsovername

Wij hebben al veel ondernemers begeleid bij bedrijfsovernames en delen onze kennis en ervaring met u. Heeft u al een bedrijf op het oog of zoekt u nog naar het juiste bedrijf? Wij denken met u mee. We hebben de kennis om bedrijven te analyseren en helpen en begeleiden u bij de waardering van alle bedrijfsonderdelen of delen daarvan. U krijgt van ons een onafhankelijk en objectief advies. Heeft u een zakelijke financiering nodig? Ook daar helpen wij u bij.
 

HGS-Administratie-Ondernemer-Bedrijfsovername-400x400

Opstellen intentieovereenkomst en onderzoek

Wanneer u in een vergevorderd stadium bent met een potentiële kandidaat kunt u samen een intentieovereenkomst opstellen en tekenen. Als u al tot het tekenen van een overeenkomst gekomen bent, is de kans dat de overname slaagt zeer groot. Toch is het belangrijk om door middel van een boekenonderzoek (due diligence) na te gaan of alle verkregen informatie juist is en juridisch gezien klopt. Wanneer het wenselijk of noodzakelijk is, kunnen wij een externe (juridische) specialist voor u inschakelen. Zo brengt u eventuele risico’s in kaart en weet u goed waar u aan begint. Op naar een goede nieuwe start. Wij zijn u hierbij graag van dienst. 
 

Hulp nodig bij bedrijfsovername? Hulp nodig bij bedrijfsovername?

Online boekhouden levert u tijdwinst op.

Hoe? Dat vertellen wij u in een vrijblijvend adviesgesprek.