HGS-Administratie-Ondernemer-worden-agrarisch-1720x635

Agrarisch ondernemen

Een agrarisch bedrijf starten

Het starten van een agrarische onderneming kan op verschillende manieren: of u neemt een bestaand bedrijf over of u richt een nieuw agrarisch bedrijf op of u verhuurt zichzelf als zzp’er in de agrarische sector. Een verschillend begin, toch zijn er ook veel overeenkomsten. Net als met startende ondernemers buiten de agrarische sector. Eén overeenkomst is in ieder geval dat wij u graag begeleiden.

 

Begeleiding startende agrarische ondernemers

Het komt regelmatig voor dat startende ondernemers in de agrarische sector het bedrijf overnemen waarin ze al jaren werkzaam zijn. Op die manier is er al veel over het reilen en zeilen van de onderneming bekend, helemaal als het om een familiebedrijf gaat. Dat geeft misschien een bepaalde voorsprong, toch moet er nog steeds veel geregeld worden. Alle verantwoordelijkheden liggen door de overname bij u als nieuwe eigenaar en dit zal ook overal doorgevoerd en verwerkt moeten worden. Bij de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, de bank, in contracten, noemt u maar op. 
 

HGS-Administratie-Ondernemer-worden-agrarisch-665x333

Ook als u een nieuwe onderneming start, zult u met deze instanties te maken krijgen. U zult veel moeten regelen in korte tijd. Wij helpen u daarbij en zorgen ervoor dat u niets over het hoofd ziet. Wij begeleiden veel startende ondernemers. Van de keuze voor de rechtsvorm tot het regelen van de financiering. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het opzetten van de administratie. Meer hierover leest u hier.

 

Agrarische onderneming en subsidies

Als startende ondernemer in de agrarische sector zult u daarnaast nog meer moeten regelen. Grond, gebouwen, materieel, de financiering hiervoor, et cetera. Ook zult u aan een aantal wetten en regels moeten voldoen om als volwaardig agrarisch bedrijf gezien te worden. Wij hebben hier veel ervaring mee, weten wat er nodig is en geven advies op maat. Daarnaast helpen wij u met de aanvraag van de beschikbare subsidies voor agrarische ondernemers.
 

HGS-Administratie-Ondernemer-worden-agrarisch-400x400

Agrarische administratie

Voor veel agrariërs een noodzakelijk kwaad. Het vraagt veel tijd, maar het hoort er helaas bij. Denk aan het verwerken van de boekhouding, het opstellen van de jaarrekening en het doen van alle benodigde aangiften. En ook bijvoorbeeld het regelen van de productierechten, het bijhouden van de mestboekhouding en de Gecombineerde opgave die elke agrarische ondernemer elk jaar in moet vullen. Belangrijk om dit vanaf het begin goed aan te pakken. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt dit natuurlijk ook uitbesteden. Wij hebben hier veel ervaring mee en ontzorgen u op dit gebied. Dan kunt u zich volledig richten op uw nieuwe bedrijf terwijl u weet dat alles goed geregeld is.

 

Pensioen en verzekeringen

Als zelfstandig ondernemer zult u zelf uw pensioen en verzekeringen moeten regelen. Ook dit kunnen wij allemaal voor u verzorgen, we geven u een passend advies. 
 

Meer weten over agrarisch ondernemen? Meer weten over agrarisch ondernemen?

Startende ondernemer, u hoeft het wiel niet uit te vinden!

We hebben al veel startende ondernemers mogen begeleiden. 
Maak gebruik van onze kennis en ervaring.