HGS-Administratie-Ondernemer-worden-bedrijfsovername-1720x635 HGS-Administratie-Ondernemer-worden-bedrijfsovername-768x730

Bedrijfsovername

Starten door bedrijfsovername

Het starten van een bedrijf door het overnemen van een bestaand bedrijf kan heel lucratief zijn. U hoeft immers niet alles vanaf het begin op te bouwen en als dit in de overname meegenomen wordt, kunt u gebruikmaken van het bestaande klantenbestand. Ook kunt u op basis van de eerder behaalde resultaten van tevoren al een inschatting maken van de kosten en de inkomsten. U weet redelijk goed waar u aan begint. 

Mogelijk gaat het om een familiebedrijf of het bedrijf waarin u zelf werkzaam bent. Dan heeft u al veel ervaring op kunnen doen, meer dan dat u een bedrijf overneemt dat u nog niet goed kent. Hoe dan ook: in alle gevallen is een goede voorbereiding van groot belang.
 

HGS-Administratie-Ondernemer-worden-bedrijfsovername-665x333

Begeleiding bij bedrijfsovername

Wij hebben al veel starters volledig begeleid bij bedrijfsovernames en zijn ook graag uw adviseur. Wanneer u opgegroeid bent in het familiebedrijf of al jaren werkt in het bedrijf dat u over wilt nemen, kan het zijn dat u de situatie minder objectief bekijkt. Wij onderzoeken en beoordelen de onderneming met een verse blik. Waarschijnlijk is het voor ons gemakkelijker om scherp te onderhandelen. Ook als u een voor u onbekend bedrijf overneemt, is het verstandig om extra ogen mee te laten kijken en u goed te laten adviseren. Wij zijn uw extra ogen en helpen u bij de waardering van alle bedrijfsonderdelen of delen daarvan.
 

HGS-Administratie-Ondernemer-worden-bedrijfsovername-400x400

Ondernemingsplan en financiering

Net als bij het oprichten van een onderneming is het ook bij bedrijfsovernames belangrijk dat u een ondernemingsplan schrijft. Hierdoor denkt u na over alle facetten van het ondernemen en begint u goed voorbereid. Het plan geeft u inzicht in het bedrijf én in uzelf, waardoor het toekomstperspectief beter wordt. Daarnaast is de kans groot dat u door het overnemen van een bedrijf ook een zakelijke financiering nodig heeft. Het krijgen van een zakelijke financiering valt of staat bij een goed ondernemingsplan. Natuurlijk begeleiden wij u hier ook bij.

 

Opstellen overeenkomsten en contracten

We raden u aan om in alle gevallen de gemaakte afspraken vast te leggen in een overeenkomst. Wanneer het wenselijk of noodzakelijk is, kunnen wij een externe (juridische) specialist voor u inschakelen. Zo weet u goed waar u aan begint, regelt u uw zaken goed en kunt u op een succesvolle manier van start gaan!
 

Hulp nodig bij bedrijfsovername? Hulp nodig bij bedrijfsovername?

Startende ondernemer, u hoeft het wiel niet uit te vinden!

We hebben al veel startende ondernemers mogen begeleiden. 
Maak gebruik van onze kennis en ervaring.