HGS-Administratie-Ondernemer-worden-zzp-1720x635

Zzp’er

Starten als zzp’er

Ondernemer worden is een hele stap, maar kan soms ook heel snel gaan. Starten als zzp’er kan vaak al vrij eenvoudig. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden en waarbij een goede voorbereiding zeker aan te raden is. Wij hebben grote expertise op het gebied van startende ondernemers en helpen u hier graag bij!

 

Zelfstandig of misschien toch niet?

Het is ook goed om na te denken over hoe zelfstandig u daadwerkelijk bent, wilt zijn én hoe de Belastingdienst hierover denkt. Wanneer u bijvoorbeeld slechts één bedrijf als klant heeft, kan er sprake zijn van schijnzelfstandigheid en voldoet u niet aan de voorwaarden van het ondernemerschap. U kunt dan een naheffing of boete krijgen. Dit kunt u voorkomen door met een modelovereenkomst te werken. Samen kunnen we bekijken hoe dit in uw geval uit kan pakken en uiteraard geven u hier advies bij.
 

HGS-Administratie-Ondernemer-worden-zzp-665x333

Wat heeft u nodig om te starten?

Welke investeringen heeft u nodig om uw werk uit te kunnen voeren? Welk startkapitaal heeft u nodig? Heeft u dit zelf of zal dit op een andere wijze gefinancierd moeten worden? Wat wordt uw uurtarief? Wij hebben al talloze starters begeleid en adviseren ook u bij deze overwegingen en de keuzes die u moet maken. En een zakelijke bankrekening? Die openen wij voor u.

 

Administratie opstarten

Daarnaast helpen we u bij het opzetten van uw administratie. U kunt zelf bepalen wat u zelf doet en of u het – geheel of gedeeltelijk – aan ons uitbesteedt. Wilt u gebruikmaken van online boekhouden? Wij starten het voor u op en richten het in. Wanneer u wilt, kunnen we al uw belastingaangiften verzorgen. We denken ook mee over de hoogte van uw belastingaanslag. Zo kunt u voorkomen dat u achteraf ineens veel belasting moet betalen én zorgen we ervoor dat u niet te veel betaalt! 
 

HGS-Administratie-Ondernemer-worden-zzp-400x400

Pensioen en verzekeringen

Als zelfstandig ondernemer heeft u geen werkgever meer die bijvoorbeeld uw pensioen voor u verzorgt. Dit zult u zelf moeten regelen. Ook is het goed om een aantal risico’s te dekken, zoals bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid. Rechtsbijstand is wellicht ook voor u een goede aanvulling. Wij hebben alle kennis en mogelijkheden in huis, zodat u dit in één keer goed kunt regelen.
 

Maak een afspraak voor een adviesgesprek. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Startende ondernemer, u hoeft het wiel niet uit te vinden!

We hebben al veel startende ondernemers mogen begeleiden. 
Maak gebruik van onze kennis en ervaring.